Titlul original al filmului
The cinema travellers
Titlul filmului in limba romana
Călătorii cinema-ului
Anul lansarii filmului
India, 2016
Limba filmului
hindi
Subtitrare in limba
română și engleză
Durata filmului
96 minute
Regia
Shirley Abraham și Amit Madheshiya
Ziua difuzarii
24 noiembrie 2017
Sala difuzarii
Cinema Union
Ora Difuzarii
20:00

Cumpără online, bilete la acest film, pe Eventbook.ro!

Premieră națională. Secțiunea Exploratorii 

Filmat pe o perioadă de cinci ani, Călătorii cinema-ului ne prezintă povestea cinematografelor ambulante din India. Documentarul premiat la Cannes explorează felul în care este dusă mai departe o tradiție de peste șapte decade, în contextul în care tehnologia digitală atrage din ce în ce mai tare publicul, iar camioanele, proiectoarele și rolele de film pe care le folosesc cinematografele ambulante sunt tot mai învechite.

Premii și festivaluri:

  • Mențiunea Specială a categoriei L’Œil d’or (premiul pentru cel mai bun documentar din toate competițiile) la Festival de Cannes 2016.
  • Premiat la New Hampshire, Anchorage, Batumi, DocEdge (Noua Zeelandă), Hawaii, Mumbai, Royal Antropological Institute Film Festival (Marea Britanie).
  • Competiția principală DOK.fest München 2016.

„Bijuteria ascunsă a Cannesului (…) Deși ar fi putut fi o cronică tristă a dificultăților cu care se confruntă o industrie odinioară înfloritoare, Călătorii cinema-ului e un triumf mulțumită modului în care suprinde magia acestei experiențe colective care e vizionarea de filme” (Alex Ritman, The Hollywood Reporter)