Eveniment la iarbă verde

HipTrip - România Culinară

ateliere culinare
workshop-uri
proiecții de film

HipTrip România Culinară vă invită să descoperiți valorile bucătăriei tradiționale românești, așa cum nu le-ați mai gustat niciodată! 😁

Călătoriți în lumea obiceiurilor culinare care ne-au consacrat și descoperiți adevărata artă a gustului pe care îl îndrăgim cu toții, într-un weekend plin de arome, cultură și 📽 ecranizări.

Evenimentul aduce bucătăria românească din sfera tradițională în cea urbană și își dorește să devină o punte de legătură între puținii păstrători de tradiții gastronomice care prezervă metode de gătit ca în secolele trecute, făcând uz de ingrediente cultivate local, și generațiile tinere, urbanizate.

Grădina 🌳 Vivolis Events vă așteaptă cu 3 zile pline de ateliere culinare, degustări, live cooking, workshop-uri cu invitați gata să vă împărtășească secretele lor din bucătărie, food-truck-uri cu mâncare românească și internațională și proiecții de film cu tematică culinară.

🍽 Vă așteptăm cu masa pusă și cu un 🎬 film bun, în fiecare seară!

► Când?
9 – 12 August

► Unde?
Șoseaua București Ploiești nr. 155, în incinta conacului Vivolis Events

► Intrare:
Bilet 1 zi – 10 lei
Abonament 3 zile – 20 lei

*Biletele se pot achiziționa online prin www.eventbook.ro, offline în locațiile partenere Eventbook, dar și la locație în zilele evenimentului.

🚘 La conac se poate ajunge astfel:

  • cu mașina personală (parcarea este liberă)
  • cu transportul în comun – autobuzele 304, 783 și N123.

REPERE HIPTRIP - ROMÂNIA CULINARĂ

9 august 2018 - Garden Party, acces pe bază de invitaţie
10 - 12 august 2018 - acces pe bază de bilet pentru publicul larg

Conacul Vivolis

Conacul Vivolis este oaza de liniște și frumusețe de la marginea orașului zgomotos. Reședința nobilă este deschisă pentru evenimente private și corporate, oferind un spațiu de inspirație cu totul și cu totul deosebit, amenajat cu stil și pregătit să se transforme pentru orice tematică solicitată de oaspeții săi.

Grădina conacului este gazda unora dintre cele mai frumoase evenimente și petreceri în aer liber. Aceasta este ocrotită cu grijă, atât de ochii conacului, cât și de Cortul Vivolis – un spațiu închis, amenajat pentru evenimente personalizate și momente unice.

VINERI, 10 august 2018
/ de la ora 18:00 la 20:00
Live Cooking Show cu chef Mihai Toader

La un pas de deliciile
bucătăriei românești și internaționale

SÂMBĂTĂ, 11 august 2018 și DUMINICĂ, 12 august 2018
/ de la ora 14:00 la 16:00
Oameni, sate şi bucate cu Dana Graura

Pasiunea Danei Graura, maestru culinar în gastronomie tradițională, aduce la bucătăria tradiţională românească la HipTrip. Ea va găti pentru vizitatori alături de doua „pricepute” rețete specific transilvane.

Proiecţii de film

HipTrip s-a născut din crezul că filmele ne pot inspira să viitoarele călătorii. Acum, facem un pas în plus şi vă invităm la trei călătorii culinare. Vezi mai jos filmele din program.

10AUGUST

18:00 - 20:00
Live Cooking Show cu chef Mihai Toader
20:00 - 21:00
Workshop

ANULAT DIN MOTIVE OBIECTIVE

21:00 - 22:00
Proiecţie de film
Hummus - The Movie

O incursiune cinematografică inedită în lumea celui mai răspândit preparat oriental din lume, vechi de peste 7000 de ani - hummus-ul.

11AUGUST

11:30 - 13:00
Workshop: HipKids - mâncare sănătoasă pentru cei mici

Cu Simona Ionescu de la biscuim.ro şi Adriana Lucaciu de la minicălătorii.ro

14:00 - 16:00
Oameni, sate și bucate cu Daniela Elena Graură

Pasiunea Danei Graura, maestru culinar în gastronomie tradițională, aduce la bucătăria tradiţională românească la HipTrip. Ea va găti pentru vizitatori alături de doua "pricepute" rețete specific transilvane.

17:00 - 18:30
Workshop: Noua bucătărie românească - de la originar la original

Cu chef Mihai Toader și invitații săi

18:30 - 19:30
Degustare de vinuri cu somelierul Daniel Costache de la Tohani

20:45 - 21:15
Proiecţie de film
Bucataria Hoinară (România 2011)

„Bucataria Hoinara” este un album de imagini și de gusturi si o colecţie de “popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri aparte. Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă – gătitul. Gusturile se combină exuberant, după inspiraţia invitaților-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu.

21:15 - 23:00
Proiecţie de film
The Hundred-Foot Journey / Război în bucătărie (2014)

Cu: Helen Mirren,Om Puri, Manish Dayal,Charlotte Le Bon

12AUGUST

11:30 - 13:00
Live Cooking Show: La un pas de deliciile bucătăriei românești și internaționale

14:00 - 16:00
Oameni, sate și bucate cu Daniela Elena Graură

Pasiunea Danei Graura, maestru culinar în gastronomie tradițională, aduce la bucătăria tradiţională românească la HipTrip. Ea va găti pentru vizitatori alături de doua "pricepute" rețete specific transilvane.

17:00 - 18:30
Workshop: Reconversie profesională - de la pasiune la carieră

Cu chef Mihai Toader și invitații săi

19:00 - 20:30
Concert Bogdan Simion și Taraful din Naipu

21:00 - 23:00
Proiecţie de film
FRAGMENTE

Proiecţia este urmată de Q&A cu Mihai Toader şi muzicianul Bogdan Simion, precum şi de o demonstraţie de cobză

"Fragmente" este o poveste culinară în care un chef şi un muzician îmbină şi transmit într-un mod inedit că microregionalul reprezintă o punte între trecut și viitor.